ニュース
ソーシャルグッドロースターズは皆さまにご愛顧いただき、今年の7月に5周年を迎えます。
これまでの5年間で、私たちは生豆の選別から焙煎、ドリップ抽出に至るまで全ての技術を飛躍的に向上させることができました。身につけた技術力を活かし、ご支援いただいた皆様にお返しとして、新たな取組として開発されたシーズナルドリンクと季節ごとにお届けしている「ナツ・ブレンド」の販売を開始いたします。
今回の新商品「〜レモンかおる〜 コールドブリューフィズ」では、製造プロセスにおいてお互いの個性や特性を活かし、全てのスタッフが関わることができるよう工夫がされています。私たちが掲げる「Leave No One Behind」をドリンクで表現しました。
ナツ・ブレンドはクラシカルな深煎りのブレンドコーヒー。しっかりとしたボディ感がありながら、アフターテイストがクリアな爽快感のあるブレンドです。
関わる全ての「人」を中心としてつくりあげるシーズナルドリンクやブレンドをぜひ、お召し上がりください。
「〜レモンかおる〜 コールドブリューフィズ」|700円(税込)
エチオピアの水出しコーヒーをシロップと炭酸水で混ぜ合わせた夏にぴったりの爽快ドリンクです。
コーヒーの炭酸ドリンクで有名なものがエスプレッソトニックというエスプレッソとトニックウォーターを混ぜたドリンクですが、 私たちのドリンクでは、エスプレッソではなく、水出しコーヒーを使用しています。
そうすることで、豆の個性を活かしつつ、私たちのコーヒーの特徴のひとつでもあるクリアで雑味のない味わいを表現し、その味わいを炭酸が口いっぱいに広げてくれます。
季節限定となりますので、ぜひお試しください。
[販売期間]
6月1日から9月末まで予定
※コールドブリューに使用する豆は、収穫状況によって変更になる可能性があります。
※シロップは、変更になる可能性があります。
「ナツ・ブレンド」
今期の「ナツ・ブレンド」は味わいのバランスが取れた中南米の豆をクラシカルな深煎りに焙煎しブレンドすることで、しっかりとしたコクがありながら心地よい余韻が長く続きます。
暑い日にはアイスコーヒーにして、クリアな爽快感をお楽しみください。
[ブレンド]
■ブラジル
シティオダトーレ(生産地域)/ ナチュラル(精製方法)
■グアテマラ
サンテロッサ(生産地域)/ウォッシュト(精製方法)
■ニカラグア
サンタリタ農園(生産地域)/ウォッシュト(精製方法)
コーヒー豆 200g | 2,080円(税込)
コーヒーバッグボックス(コーヒーバッグ5個) |1,300円(税込)
ハンドドリップ | 550円(税込)
*店頭ではハンドドリップで一杯ずつ丁寧に抽出したコーヒーを提供します。
[販売期間]
6月1日から8月末まで予定
※コーヒーバッグの販売は6月中旬から販売開始予定でございます。
[販売場所]
ソーシャルグッドロースターズ 千代田
ソーシャルグッドロースターズ オンラインストア
▼ご購入はこちら
https://sgroasters.stores.jp/?category_id=60b470f77c42ee75fcf09bdf
Cold Brew” will be available from July 1 (Friday).
Social Good Roasters’ products, which are created by a diverse group of individuals, have been devised so that all staff members can be involved in the entire production process, from handling the green beans to serving the products. Our philosophy as a welfare facility and our sustainable approach, combined with our coffee expertise, enhances the flavor of our drinks and creates a coffee like no other. The coffee farmers, the staff working at Social Good Roasters, and the customers who take the coffee in their hands… We hope you will enjoy our coffees, which are created with all the “people” involved at the center. Both are iced drinks that you will want to drink in the hot summer.
Sold only at the storefront. Please enjoy the aroma of the coffee from the roasting machine while watching the coffee production process.
[Iced Cappuccino]
A cold cappuccino arranged with Social Good Roasters’ “Home Latte Base”.
This dessert drink combines plenty of whipped milk with “Home Latte Base” and cascara syrup. Enjoy the wonderful harmony of the fruity acidity of the cascara, the richness of the coffee, and the sweetness of the milk, along with the fluffy texture.
ー
550 yen (tax included)
Whipped milk, home base latte (unsweetened or decaf), cascara syrup, cascara syrup Cascara syrup, cascara
-What is cascara?-
Cascara is dried coffee pulp that is discarded during the coffee bean production process.
It is attracting attention as a superfood with 15 times the antioxidant power of acai. We use cascara in our products as a sustainable initiative to support small farms.
[Cold Brew]
Our signature blend, Social Good Blend, is a mellow coffee that is brewed over a 24-hour period. The grind of the roasted beans is adjusted for a clear taste. The reason why there is no astringency even after the ground beans have been soaked in water for a long time is because the defective beans are thoroughly removed in the hand sorting process. Enjoy this coffee that you will want to drink again and again and never get tired of it.
ー
450 yen (tax included)
Social Good Blend (Colombia, Ethiopia, Brazil)
-What is hand sorting?-
Hand sorting is the process of thoroughly removing green beans of uneven shape and size, and moldy beans with blue mold attached, using the human hand and eye to sort out defective beans and those that can be used for products. The amount of beans roasted at one time is about 1.5 times of that of the original beans.
Each roasting volume (~6 kg) is carefully hand-sorted by a staff of over 20 people over the course of almost a full day, a process made possible by Social Good Roasters’ large staff and non-profit operation.